**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
APERITIF Ouzo 12
Ouzo to napój słonecznych wysp greckich. Jest najbardziej znanym przedstawicielem rodziny alkoholi aromatyzowanych anyżem. Podstawowym dodatkiem zapachowym są zioła, anyżek, rumianek a także pietruszka.
Opis produktu
Ouzo to napój słonecznych wysp greckich.
Jest najbardziej znanym przedstawicielem rodziny alkoholi aromatyzowanych
anyżem. Podstawowym dodatkiem zapachowym są zioła, anyżek, rumianek a także
pietruszka. Ouzo należy podawać dobrze schłodzone, w szklaneczkach o grubym
dnie, bez dodatków lub pół na pół z wodą albo jedną kostką lodu. Alkohol po
dodaniu wody staje się mlecznobiały, co jest charakterystyczne dla alkoholi
anyżowych.Aby wyprodukować Ouzo należy zioła i rośliny moczyć w spirytusie
rektyfikowanym, po czym do otrzymanej substancji dodać olejek anyżowy lub
esencję lukrecji. Wódka mająca 12 lat.