Whisky & Bourbon
Whisky i bourbon to dwie popularne odmiany alkoholi, które stały się integralną częścią kultury picia na całym świecie. Whisky, będąca szkockim trunkiem, charakteryzuje się głębokim smakiem i aromatem, często owianym tajemnicą i historią. Natomiast bourbon, produkowany w USA, wyróżnia się słodszym profilem smakowym, często z nutami karmelu i wanilii. Zarówno whisky, jak i bourbon, są doceniane przez koneserów alkoholi i stanowią idealny wybór dla osób poszukujących wyjątkowego doświadczenia degustacyjnego.
Whisky jest produkowana w różnych krajach na całym świecie, ale jest najbardziej znana ze swojego pochodzenia z Szkocji. Proces produkcji whisky obejmuje warzenie zboża, fermentację, destylację i dojrzewanie w dębowych beczkach przez okres od trzech do kilkudziesięciu lat. Whisky może być produkowana zarówno w dużych destyleriach, jak i w małych, rodzinnych gorzelniach, które często stosują tradycyjne metody produkcji.
-
WHISKY Akashi Blended
185,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieWhisky Akashi Blended produkowana w Japonii. Starzona w beczkach po Sherry dzięki czemu nabiera kremowej konsystencji oraz jasno złotej barwy.
-
WHISKY Akashi Blue Label
199,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieNiezwykle delikatna japońska whisky starzona w dębie amerykańskim i finiszowana przez około 12 miesięcy w beczkach po sherry.
-
WHISKY Akashi Crafted by Toji
228,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieAkashi Toji Blended Whiskey dojrzewa przez pierwsze trzy lata w japońskich beczkach Shochu, następnie dwa lata w beczkach po bourbonie.
-
WHISKY Akashi Meisei Blended
179,00 zł Dostępne w magazynieAkashi Meisei to whisky blended charakteryzuje się wyraźnym smakiem wanilii. Ten aromat pochodzi z długotrwałego przechowywania w bardzo wysokiej jakości dębowych beczkach.
-
WHISKY Akashi Red
130,00 zł Czekamy na dostawęJapońska whisky pochodząca z destylarni Eigashima (White Oak Distillery) słynącej z produkcji sake. Akashi Red to nowa propozycja destylarni.
-
WHISKY Akashi Single Malt
369,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieAkashi Whisky jest produkowany w Eigashima Shuzo, pierwszej japońskiej destylarni, która uzyskała licencję na wytwarzanie whisky w 1919 roku.
-
WHISKY Akashi Takumi
230,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieAkashi Takumi Sherry Cask Blended Japanese Whisky Eigashima to japońska whisky typu blended. Whisky jest leżakowana przez około 6 miesięcy w beczkach po hiszpańskim sherry.
-
WHISKY Akashi Meisei DeLuxe
255,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieThe White Oak Akashi Meisei stanowi połączenie whisky typu grain i single malt, dojrzewa w amerykańskich dębowych beczkach.
-
WHISKY Chita Suntory
299,00 zł Ostatnie sztuki w magazynieWhisky Chita swoją nazwą nawiązuje do destylarni zbożowej, która należy do japońskiego koncernu Suntory.