**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
CALVADOS Christian Drouin VSOP
Produkowany z cydru na bazie gorzkich, słodko-gorzkich i słodkich jabłek. Zgodnie z regułami apelacji Pays d'Auge jest podwójnie destylowany w miedzianych alembikach. VSOP dojrzewa w małych, używanych beczkach (również w beczkach po winach).
Opis produktu
Produkowany z cydru na bazie gorzkich, słodko-gorzkich i słodkich jabłek. Zgodnie z regułami apelacji Pays d’Auge jest podwójnie destylowany w miedzianych alembikach. VSOP dojrzewa w małych, używanych beczkach (również w beczkach po winach). W kompozycji znajdziemy także destylaty, które dojrzewały w beczkach po winach wzmacnianych, które dodały słodyczy i złożoności. Ten Calvados daje nam przyjmną owocowość mocno dojrzałych jabłek, elegancję i finezję, z intrygującą nutą przypraw głównie cynamonu, wanilii i imbiru.