**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
RUM Takamaka Extra Noir
Za produkcją Takamaka Rum stoi destylarnia Trois Fr?res. Założona w 2002 roku przez braci gorzelnia, znajduje się na terenie starej tropikalnej plantacji na Seszelach.
Opis produktu
Za produkcją Takamaka Rum stoi destylarnia Trois Frères. Założona w 2002 roku przez braci gorzelnia, znajduje się na terenie starej tropikalnej plantacji na Seszelach. Zainspirowani oryginalną recepturą ich dziadka, bracia d’Offray stworzyli pierwszy rum na Seszelach. Obecnie destylują 7 rodzajów rumów od białych po aromatyzowane. Ciepły i wilgotny klimat zapewnia idealne warunki starzenia się tropikalnych rumów. Beczki spoczywają poniżej historycznego gospodarstwa nabierając unikatowych egzotycznych smaków i aromatów. Bogata karmelowa mieszanka klasycznych rumów wzbogacona o rumy dojrzewające w nowych beczkach z francuskiego dębu i beczkach po bourbonie. Obecne eleganckie aromaty karmelu, przypraw i gorzkiej czekolady. Rozgrzewający, przyjemnie długi finisz. Wspaniale smakuje w tropikalnych ponczach.