- Nowość
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
Klasyczny Polugar pszeniczny wytwarzany jest drogą potrójnej destylacji zacieru ze słodowanego i niesłodowanego ziarna pszenicy w miedzianym alembiku.
Klasyczny Polugar pszeniczny wytwarzany jest drogą potrójnej destylacji zacieru ze słodowanego i niesłodowanego ziarna pszenicy w miedzianym alembiku. Po trzeciej destylacji stosuje się pracochłonne i kosztowne oczyszczanie przy użyciu świeżego kurzego białka, niezwykle popularne w bogatych rosyjskich dworach szlacheckich w XVIII wieku oraz długotrwałe oczyszczanie destylatu węglem brzozowym.