- Czekamy na dostawę
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
Wódka 42 Below swoją nazwę bierze od równoleżnika, który przechodzi przez centralną część Nowej Zelandii. Powstaje z krystalicznie czystej wody i selekcjonowanych ziaren pszenicy nie modyfikowanej genetycznie.
Wódka 42 Below swoją nazwę bierze od równoleżnika, który przechodzi przez centralną część Nowej Zelandii. Powstaje z krystalicznie czystej wody i selekcjonowanych ziaren pszenicy nie modyfikowanej genetycznie. Poddawana jest czterokrotnej destylacji. W ustach gładka, subtelna, delikatna. Destylarnia powstała w 2000 roku w Nowej Zelandii w okolicach miasta Wellington z inicjatywy Geoffa Rossa. Początkowo działała na rynku lokalnym, zaopatrując miejscowe bary i restauracje. Wysoka jakość trunków przyczyniała się do wzrostu jej popularności. Po kilku latach pojawiły się również sukcesy na zagranicznych konkursach. W 2010 roku firma została sprzedana grupie Bacardi, która kontynuuje produkcję do dziś.