**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
SAKE Akashi-tai junmai Daiginjo Genshu
Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego marka Akashi opisuje jako - najbardziej kultowe sake w portfolio. Wytwarza się je z ryżu Yamadanishiki, uprawianego w prefekturze Hyogo.
Opis produktu
Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego marka Akashi opisuje jako - najbardziej kultowe sake w portfolio. Wytwarza się je z ryżu Yamadanishiki, uprawianego w prefekturze Hyogo. Podczas procesów fermentacyjnych, do których wykorzystywane są grzyby koji, Mistrz Gorzelnictwa czuwa bez wytchnienia i odpoczynku na sen przez 72 godziny przy powstającym trunku, żeby zapewnić miłośnikom sake najwyższą jakość i doskonałe wrażenia. Daiginjo Akashi-Tai charakteryzuje się bogatym i przyjemnym profilem, w którym wyczuwalne są nuty sody, słodkiej wanilii, mokrej ziemi, suszonej papai, plastrów miodu oraz szczypty różowego pieprzu.