**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
WHISKY Fuji Single Grain
Mt. Fuji Distillery (znana również jako Fuji Gotemba) to japońska destylarnia whisky uruchomiona w listopadzie 1973 roku u stóp najwyższego szczytu Japonii - góry Fudżi.
Opis produktu
Mt. Fuji Distillery (znana
również jako Fuji Gotemba) to japońska destylarnia
whisky uruchomiona w listopadzie 1973 roku u stóp najwyższego szczytu
Japonii - góry Fudżi, jako inwestycja japońskiego Kirin Brewery,
kandyjskiego J.E. Seagram & Sons oraz brytyjskiego Chivas
Brothers.
Woda używana do produkcji pochodzi z góry Fudżi.
Wilgotny klimat sprzyja leżakowaniu whisky. Destylarnia słynie z produkcji
aż czterech jej rodzajów: tradycyjnej jęczmiennej single malt whisky oraz
trzech rodzajów whisky zbożowych (grain whisky) destylowanych w trzech
różnych aparatach.
Leżakowała w beczce z amerykańskiego, białego dębu przez okres minimum 8 lat. Zabutelkowana z mocą 46% ABV. Cechuje się delikatnym, owocowym profilem z niuansami kwiatowymi. Świetna alternatywa dla szkockich whisky i amerykańskiego bourbona. Najlepiej degustować solo przegryzając kostką gorzkiej czekolady.
Aromat: Gotowana gruszka w
syropie, tarta owocowa, nuty koniaku, kandyzowana
śliwka.
Smak: Marmolada pomarańczowa, malina, nuty
pikantnego żyta, gorzka czekolada.
Finisz: Delikatny,
średnio długi, z nutą drewna kadzidłowego.
Szczegóły
Podobne produkty

Mt. Fuji Distillery (znana również jako Fuji Gotemba) to japońska destylarnia whisky uruchomiona w listopadzie 1973 roku u stóp najwyższego szczytu Japonii - góry Fudżi.