- Nowość
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
Tekirdag Rakisi to znakomita turecka raki, której produkcja opiera się na wykorzystaniu świeżych, starannie dobranych winogron. Po fermentacji owoce są destylowane, a następnie łączone z wysokiej jakości ziarnami anyżu.
Tekirdağ Rakısı to znakomita turecka raki, której produkcja opiera się na wykorzystaniu świeżych, starannie dobranych winogron. Po fermentacji owoce są destylowane, a następnie łączone z wysokiej jakości ziarnami anyżu. Mieszanka ta trafia ponownie do destylacji, tym razem w specjalnych miedzianych alembikach, co pozwala wydobyć głębię smaku i aromatu. Kluczowym składnikiem wpływającym na wyjątkowy charakter trunku jest czysta, łagodna woda pochodząca ze studni artezyjskiej w Çorlu. Efektem końcowym jest alkohol o intensywnym aromacie anyżu, delikatnie winnej nucie i subtelnej słodyczy. Tekirdağ Rakısı najlepiej smakuje schłodzona do 8-10°C, podawana solo, z wodą lub z lodem. Tradycyjnie serwuje się ją w towarzystwie przekąsek takich jak melon, ryby czy sery, co doskonale podkreśla jej bogaty smakowy profil.