- Nowość
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
**Uwaga:** Zdjęcie produktu może różnić się od rzeczywistej butelki lub opakowania w zależności od partii produkcji lub rocznika. Zachęcamy do zapoznania się z opisem produktu przed dokonaniem zakupu.
Seria Tekirdag Raki Gold to ekskluzywna odsłona tureckiego trunku, która wyróżnia się starannie wyselekcjonowanymi winogronami oraz wyjątkowym anyżem pochodzącym z regionu Çeşme.
Seria Tekirdağ Raki Gold to ekskluzywna odsłona tureckiego trunku, która wyróżnia się starannie wyselekcjonowanymi winogronami oraz wyjątkowym anyżem pochodzącym z regionu Çeşme. Po połączeniu składników mieszanina trafia do miedzianych alembików, gdzie odbywa się proces destylacji. Następnie alkohol dojrzewa przez trzy miesiące w dębowych beczkach, co nadaje mu głębi oraz charakterystyczną, złocistą barwę - żaden inny wariant raki nie lśni tak intensywnie złotem! Tekirdağ Raki Gold powstaje w limitowanych ilościach, co czyni go trunkiem dla koneserów. Jego smak to harmonijne połączenie delikatności i bogactwa aromatycznego - z łagodnym finiszem i subtelnym, długotrwałym posmakiem. Raki tę można podawać w czystej formie lub z wodą, również z dodatkiem lodu. Idealnie komponuje się z lekkimi przekąskami - szczególnie melonem, rybami i różnymi rodzajami sera. Zalecana temperatura serwowania to 8-10°C.